top of page
Header-Tuinontwerp-1-6.jpg
COMPLEET TUINONTWERP
MAKE-OVER  |  METAMORFOSE 

VERANDER JOUW TUIN COMPLEET

Wil jij graag je tuin in jouw favoriete stijl laten ontwerpen, inclusief vormgeving, beplanting, materialen en verlichting? Gerris biedt een ontwerp-service voor de volledige tuin.  

Ontwerp%20Mediterrane%20tuin_edited.jpg

OP MAAT GEMAAKT

Met deze service wordt de gehele tuin op maat ontworpen. Inclusief alle aspecten die bepalend zijn voor het verkrijgen van een geslaagde tuin. 


 

JOUW WENSEN

Aan de hand van de door jouw opgegeven wensen wordt de gehele tuin vormgegeven. 


 

ONTWERP-TECHNIEKEN

Titel 4

De technieken die kunnen worden toegepast om de tuin door middel van ontwerp te verbeteren zijn eindeloos. Hieronder enkele voorbeelden van de ontwerp-aspecten die verbeterd worden.

Vorm & Functie

Is een functionele tuin gewenst, met ruime zitplekken, gazon om op te liggen en eventueel een overkapping? Wordt de vorm zoveel mogelijk bepaald door de functionaliteit van de tuin (vorm volgt functie)? Of willen juist we vooral een tuin om naar te kijken (esthetisch)? Kiezen we voor rechte of organische vormen of een combinatie hiervan? De uiteindelijke keuzes die worden gemaakt zijn afhankelijk van de gekozen tuinstijl. 

Detaillering

Bij kleine tuinen en ruimtes die dicht bij de woning liggen, is het belangrijk om aandacht te schenken aan de uitwerking van details. Door het formaat van de kleine tuin, de korte afstand tot de elementen, is elk detail waarneembaar. Denk hierbij aan de bast van een boom, de afwerking (structuur) van een muurtje, een geslaagde combinatie van twee plantensoorten en de nervatuur van een blad.
 

Context

We onderzoeken de betekenis van de context. Omgeving is bepalend voor hoe we omgaan met de afscheiding / omheining. Willen we privacy of willen we een ‘onzichtbare’ overgang naar het landschap achter de tuin, om het beeld te behouden dat we zo waarderen (borrowed landscape). Willen we een tuin die naar binnen gekeerd is of juist naar buiten?

 

bottom of page