BOSTUIN

DRIEBERGEN-ZEIST

92.jpg

Waardevolle bomen

Het aanwezige bos en hoge bomen vormen, vanzelfsprekend, een belangrijke rol binnen deze tuin. De kwaliteit van hoge volwassen bomen, de hoge opgaande stammen, komen extra goed tot hun recht als achtergrond van een ruim gazon en door de onderbegroeiing van bosplanten, varens en siergrassen. Aan de randen van de tuin is de beplanting meer gesloten met onder andere groenblijvende heesters zoals de hulst.

Combinatie bostuin en landschapstuin

De tuin vormt een combinatie van een bostuin en een landschapstuin. Organische vormen en glooiende paden geven de tuin een parkachtig karakter. Er is verschil tussen primaire hoofdpaden van split en secundaire paden van boomschors, vanwaar men telkens vanuit een andere hoek het bos met hoge bomen kan aanschouwen.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6

Samen, toch apart

De tuin bestaat uit twee gedeeltes: één deel voor het hoofdgebouw en één deel voor het gastenverblijf. Beide tuinen zijn aan de voorzijde van elkaar afgeschermd middels beplanting. Via de achterzijde staan beide tuinen via het grote met elkaar in verbinding. Op deze manier is er bij beide tuinen sprake van de gewenste privacy en de mogelijkheid om te genieten van de achterliggende bos.