MEDITERRANE TUIN

HOUTEN

92.jpg

Klassieke uitsraling

De wens was om een tuin met mediterraan karakter te maken. Om deze reden is gekozen om te werken met een klassieke, symmetrische indeling met sterke zichtassen en focal points. Ook gebruik van rustieke materialen zoals stapelstenen en travertin tegels dragen bij aan de mediterraanse sfeer. Weelderige beplanting

Weelderige beplanting

Als tegenhanger van de rechte, klassieke indeling is gekozen voor een weelderige vaste plantenborder. In de borders met geurende kruiden en siergrassen staan meerstammige heesters en kleine bomen met een mediterraan karakter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Steeneik – Quercus ilex en Valse tulpenboom - Magnolia grandiflora. Wie in de zomer de tuin binnenwandelt merkt snel de aanwezigheid van insecten zoals vlinders, bijen en hommels.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/17

Routing

In de tuin is een rondgang bedacht. Die het aanschouwen van de tuin vanaf diverse plaatsen in de tuin mogelijk maakt. Vanaf hier kan men op verschillende plaatsen uitkijken over een zichtas met focal point of van dichtbij van de geur van kruiden genieten. Op verschillende plekken zijn zitplekken gemaakt, zoals een lange bank tegen een natuurstenen stapelmuur, een zitplek onder een 4-dubbele pergolaconstructie begroeid met druiven en een verdiepte zitkuil met uitzicht over het gazon.