WATERTUIN

PIJNACKER

92.jpg

Ronde terrassen

Er is gekozen om te weken met diagonale lijnen. Vanuit het hoofdterras is er een denkbeeldige diagonale lijn richting de diepste hoeken van de tuin. Zo wordt de ondiepte in de lengterichting gecompenseerd in de diagonale richting. Aan het einde van elke zichtas ligt telkens een rond houten terras. De ronde vorm sluit goed aan op de kijkrichting vanuit het hoofdterras.

Schuin oversteken met rechte vromen

Om het terras te bereiken, over het gazon, zijn staptegels bedacht. Hoewel het pad diagonaal loopt, zijn de staptegels gelegd in rechte vormen, passend bij de vorm van het terras. De houten planken van de vlonders zijn eveneens gelegd in een diagonale richting, om de connectie vlonder-terras te versterken. Een leuk detail wordt gevormd door de houten palenwand. Deze zorgen, samen met de hogere beplanting, voor privacy en beschutting. De palen zijn begroeid met klimmers en vormen samen met de staptegels voor een speels element in de tuin.

press to zoom

press to zoom
1/1

Beleving water

Vanwege de omliggende woningen is de achterzijde van de tuin deels afgesloten met weelderige beplanting. Maar ook is er één deel aan de achterzijde open gelaten. Hierdoor blijft de connectie met het water aanwezig. Vanuit de tuin is zicht op het water mogelijk. Een trappartij naar het water maakt het mogelijk om het water te bereiken om er te zitten of in een bootje te stappen. Een langwerpige vijver verwijst naar het water aan de achterzijde, versterkt de beleving van water en haalt het water als het ware naar binnen. De vijver doorsnijdt het ruime gazon. Een staptegel in de vijver verbindt de twee gazonhelften.